Publicat el 23/10/2018

Durant molt de temps el marbre s’ha associat a estils tradicionals i sobris, ja que és un material luxós i elegant. Però en els darrers anys el seu ús ha anat creixent fins a imposar-se com a tendència en la decoració més actual. Això sí, amb tot el seu potencial renovat per tal de crear ambients d’allò més contemporanis.

Els atractius d’aquesta roca calcària són molts: és un material natural, de qualitat i molt resistent. Té un ampli ventall de textures i tonalitats i, malgrat la seva gran resistència, és fàcil de treballar, cosa que permet crear amb ell una gran quantitat de formes i dissenys.

El bany i la cuina han estat i continuen sent espais habituals per a l’ús del marbre, atès que la seva blancor i resistència són perfectes tant funcionalment com estèticament. Tot i així, ara hi ha moltes propostes per aconseguir espais actuals i elegants fent servir aquesta pedra que no passa de moda i que tan bé combina amb altres materials naturals com la fusta i el vidre.

La tendència decorativa que ens arriba enguany aposta per tons purs i lluminosos que aportin als espais un aire clàssic amb un toc de sofisticació. I, a diferència de temporades passades en què només es veia en tons blancs, aquest any també veurem marbre en tons rosats.

El més innovador i creatiu, sens dubte, serà utilitzar-lo en estances com el saló. Una paret completament recoberta de marbre, per exemple, aporta personalitat i una força estètica a qualsevol sala, que no necessitarà cap altre esforç decoratiu. Una de les novetats per al 2019 seran els panells 3D per aportar volum i textura. Els patrons geomètrics són idonis per donar profunditat i un efecte dinàmic al menjador. Cal tenir en compte que s’han d’utilitzar només en una paret, preferiblement la més propera a la taula de menjador, o bé com a decoració parcial.

El dormitori és un altre dels espais que tampoc no es resisteix a la incorporació del marbre. Les habitacions actuals estan pensades per oferir descans i calma, sensacions que es poden aconseguir instal·lant-hi revestiments d’aquest material natural. Si triem colors clars i neutres serà més fàcil crear harmonia amb la resta de la decoració, sigui clàssica o contemporània.

L’acabat polit del marbre aporta a l’espai una dosi extra de lluminositat que fa que sembli més ampli. A més té un caràcter únic, ja que les seves formes no segueixen un patró simètric, específic ni continu. Les seves vetes i la múltiple variació de colors que es poden observar en una sola peça permeten crear impactes visuals únics. És per tot això que incorporar aquesta pedra natural, atractiva i singular és tot un encert si volem un toc de distinció i personalitat pròpia a la nostra llar.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari