Publicat el 23/10/2018

Autora: Anna LLeonart Miró / Editorial: Index Edita

En Florenci Recasens s’instal·la a viure a Vilassar de Mar per desig de la Maria Teresa; si per ell fos, no s’hauria mogut de la Bonanova del seu cor, allò sí que és viure, allò sí que és classe i saber estar. Però els desitjos de la Maria Teresa per a ell són dogma, i així és com en Florenci es converteix —a desgrat i rondinant— en nouvingut al bell mig del casc antic d’aquest poble de mar sense port.

Des del finestral del seu despatx que li fa de talaia sobre el carrer d’en Roig, en Florenci s’haurà de fer passar l’avorriment, però se’n sortirà, encara que sigui a força d’espiar les anades i vingudes de les atrotinades àvies del carrer. Què tenen les àvies que amb cara de bonasses hom diria que no han trencat mai cap plat? Què amaguen els finestrals quan les cortines cauen? I per què tot el que es pot embolicar… al final s’embolica?

Pixapins, escuracassoles, escarbatons… On queden els estiuejants d’abans: senyors discrets, cultes i educats? Què ha fet el Maresme per merèixer aquesta creu?
La trama… vol ser un thriller que no és thriller, o potser sí, aquesta decisió es deixa a gust del lector.

Deixa un comentari