El doctor Bassols Una vida dedicada a la Salut | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 31/12/2019

100 anys després del seu naixement, i coincidint amb els 60 anys de la seva mort, Ramon Bassols Genís (1919-1959), el conegut doctor Bassols, que dona nom a una de les principals avingudes que travessen el barri de Llefià de Badalona, és el protagonista d’una biografia feta a partir dels records emotius de la seva filla gran, Maria Antònia Bassols i Farrés.

Tot i que va néixer a Sabadell i es va criar a Barcelona, és a Badalona on es conserva més viva la seva memòria, ja que és on va treballar i on va portar a terme la seva obra. L’any 1948 Bassols va començar a exercir com a metge a La Salut, un barri molt vulnerable i en continu creixement arran de la constant arribada de població migrant.

La seva dedicació als pacients i la seva implicació personal en la lluita per millorar les seves condicions de vida —que el va portar fins i tot a fer un petit nombre d’habitatges socials— van convertir-lo en una persona molt estimada al barri.

Coincidint amb el centenari del naixement del doctor Bassols, el Museu de Badalona presenta un llibre biogràfic fet a partir de la recerca de la seva filla gran, M. Antònia Bassols.

Deixa un comentari