Publicat el 01/03/2017

El canari és oriünd de les illes Canàries, Açores i Madeira, però actualment es pot trobar en tot tipus de territoris i climes, ja que és l’au domèstica criada com a animal de companyia més abundant del món. El canari, animal de companyia.

Avui en dia estan tan fets a l’hàbitat que l’home li ha donat que ja no serien capaços de viure en llibertat.
Els canaris són aus granívores, per tant les llavors han de ser una part important de la seva dieta, però això no serà suficient si no es complementa amb altres aliments d’origen vegetal, com poden ser fruites i verdures; és molt important que hagin estat netejades correctament i que no estiguin congelades.

Aquest ocell no és gaire exigent pel que fa a l’habitacle, encara que per descomptat sempre estarà més còmode en una gàbia gran i llarga que en una de petita i alta. La gàbia, millor col·locar-la prop d’una finestra on li toqui una mica el sol i la claredat: això farà que l’animal se senti feliç i ho demostrarà cantant. S’ha de procurar evitar-li els corrents d’aire. Millor canviar la gàbia de lloc si s’ha d’obrir una finestra que li quedi a prop.

Algunes vegades les gàbies es pengen del sostre, pròximes a la part superior de la finestra, però aquest no és un bon lloc, ja que la temperatura a la part superior de qualsevol estança pateix moltes variacions i cal evitar canvis bruscos de temperatura que puguin causar-li trastorns.

Els canaris són aus dòcils, tenen un cant atractiu i melòdic i si se’n té bona cura poden viure més de 14 anys. Igual que moltes aus de companyia, són molt feliços en parella, però hi ha una sola excepció: la convivència de dos mascles durant l’època de zel. Dos mascles es toleren mútuament només si són germans que han estat tota la vida junts; el contrari passa amb les femelles, que poden conviure sense problemes, encara que l’ideal és mantenir en una mateixa gàbia un mascle i una femella.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari