Publicat el 08/06/2021

Els felins necessiten calor per dormir, perquè quan ho fan la seva temperatura baixa i així compensen la calor que perden. Per això, és habitual veure’ls estirats al sol o prop d’objectes que els aporten calidesa. Tanmateix, els veterinaris adverteixen que cal anar amb compte amb els raigs solars i procurar que el nostre gat no s’hi exposi en excés, sobretot si té el pèl blanc o poc pelatge.

Segons expliquen els entesos, el sol és necessari per als gats perquè els proporciona vitamina D, beneficiosa per als seus ossos. No obstant això, cal tenir present que la major part d’aquesta vitamina no l’obtenen dels raigs solars, sinó a través del que mengen i, per tant, cal triar un menjar que cobreixi les seves necessitats nutricionals.

Ara que l’estiu és a tocar, convé recordar la importància d’evitar que els gats s’exposin al sol directe durant els mesos estivals. Si ho fan, corren el risc de patir cremades en les zones que no estan protegides pel pelatge: puntes de les orelles, morro, coixinets i ventre. L’exposició prolongada als raigs ultraviolats pot danyar l’epidermis i els vasos sanguinis superficials de la dermis del gat. Les conseqüències que això tindrà dependran de la intensitat de la radiació, el temps d’exposició, la densitat del pelatge i les característiques pròpies de cada individu. Recordem que els animals de pèl blanc o sense pelatge són els més vulnerables als efectes de la radiació solar.

Per protegir els gats del sol és vital que tinguin un lloc fresc i a recer del sol on puguin descansar, en especial en les hores més càlides del dia. I al més mínim indici de lesió o malestar, com sempre, s’ha de contactar amb el veterinari.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari