Publicat el 13/01/2022

Drenatge limfàtic: què és i per a què serveix?

 

El sistema limfàtic elimina de l’organisme les toxines i substàncies de rebuig i modula la resposta del sistema immunitari davant de bacteris, virus i altres substàncies estranyes. Segons els experts, el drenatge limfàtic pot ser beneficiós per ajudar a reabsorbir els líquids, reduir la inflamació, estimular la funció renal, mitigar el dolor i millorar les defenses de l’organisme.

 

El drenatge limfàtic manual actua sobre el sistema limfàtic i es realitza a baixa velocitat amb pressions suaus i repetitives amb un ritme que es manté en tot moment. No es fan servir olis ni cap mena de lubricants i es respecta la direcció del recorregut limfàtic cap a les zones d’evacuació.

Aquest tipus de massatge s’utilitza també en la medicina estètica per tractar la cel·lulitis, problemes de circulació sanguínia i edemes, entre d’altres. Els professionals de la salut asseguren que el drenatge limfàtic pot ser, a més, un bon tractament per a la pell, ja que afavoreix la circulació de la sang, la qual cosa contribuiria a evitar o retardar la formació de bosses i arrugues.

Si creus que el drenatge limfàtic podria ajudar-te, és imprescindible que t’adrecis a un centre o fisioterapeuta especialitzat perquè facin una valoració personalitzada del teu cas.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari