Publicat el 03/10/2018

Investigadors de la Universitat de Göteborg, a Suècia, van presentar al Congrés de la Societat Europea de Cardiologia un estudi en el qual assenyalen que els homes de mitjana edat que dormen 5 hores o menys per nit tenen el doble de risc de desenvolupar un episodi cardiovascular en les següents dues dècades que els que dormen entre 7 i 8 hores.

Per a la realització d’aquesta investigació van fer un seguiment dels participants durant 21 anys per monitorar l’aparició d’esdeveniments cardiovasculars, entre les quals es van incloure hospitalitzacions per insuficiència cardíaca, atac cardíac, accident vascular cerebral, mort per malaltia cardiovascular i revascularització coronària. Les dades es van obtenir de registres mèdics, el registre d’alta de l’Hospital Suec i el Registre Suec de causes de defunció.

Es van excloure els homes amb dades incompletes sobre la durada del son, informació incompleta de seguiment o que van tenir un esdeveniment cardiovascular important abans de l’inici de l’estudi, amb la qual cosa va quedar un total de 759 homes per a les anàlisis.

Comparant les hores de son, els investigadors van descobrir que els homes que dormien 5 hores o menys tenien el doble de risc cardiovascular als 71 anys que els que dormien el temps recomanat per a un adult. Aquest risc es va duplicar quan van ajustar els factors de risc cardiovasculars, entre els quals es va incloure l’obesitat, el tabaquisme i la diabetis.

La pressió arterial alta, la diabetis, l’obesitat, el tabaquisme actual, la baixa activitat física i la mala qualitat del son van ser més comuns en els homes que dormien cinc o menys hores per nit en comparació amb els que ho feien entre set i vuit hores.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari