Publicat el 07/10/2017

Dormir les hores necessàries és fonamental per gaudir de la vida i afrontar les obligacions quotidianes. Uns hàbits de son inadequats i l’insomni poden posar en perill la salut mental i física.

Dormir bé ens permet despertar-nos amb energia i optimisme, a més de ser un factor protector de la nostra salut. Dormir les hores necessàries és un pilar bàsic d’un estil de vida saludable, juntament amb una bona alimentació i l’exercici físic.

Les persones adultes necessiten dormir entre set i vuit hores, tot i que algunes en necessiten menys i d’altres més. Cal tenir en compte, però, que tan importants són les hores de son com que aquest resulti reparador, és a dir, un descans profund i continuat que no es vegi afectat per sorolls o excés de llum i que permeti travessar plàcidament totes les fases del son.

Encara que sembli que el nostre cos no fa res mentre dormim, algunes parts del cervell estan més actives que durant el dia.

De la mateixa manera, la pell tampoc no descansa mentre dormim: entre les 23 hores i les 4 de la matinada és quan s’assoleix el nivell d’activitat màxima per poder lluir una pell radiant en començar el dia. Dormir d’una forma reparadora és la millor estratègia per tenir millor aspecte.

Així doncs, per tal de tenir una pell radiant i mantenir-se despert i saludable, el millor és portar un estil de vida que ajudi a aconseguir-ho: alimentar-se de forma adequada, realitzar exercici amb moderació, hidratar-se bé bevent com a mínim un litre i mig d’aigua al dia, menjar cinc peces de fruita al dia, relacionar-se amb gent, practicar alguna tècnica de relaxació… Però, per damunt de tot, cal dormir bé.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari