Publicat el 15/11/2006

És un de dels tres pilars bàsics que conformen la societat juntament amb el del món econòmic i el polític. El món econòmic és el que predomina sobre la resta i condicona amb la seva finalitat de maximització de beneficis capitalista el comportament dels altres dos pilars que queden supeditats a resoldre qüestions purament econòmiques, tal com diu el refrany “La pela és la pela i les altres coses són punyetes”.
Aquest plantejament econòmic que conforma el funcionament de la societat és propi d’un sistema depredador liderat per les lleis dels més forts que no tenen cap angúnia a endegar guerres per defensar els interessos econòmics d’una classe capitalista neoconservadora sense escrúpols ètics i morals. Davant d’aquesta situació, històricament ha estat sempre la societat civil qui ha plantat cara als sistemes vigents lluitant a favor de la justícia social i el repartiment de riquesa. Encara que avui dia els col·lectius més marginats són els de la joventut i la gent gran, segurament els que estan més preparats per protestar i fer sentir una veu reivindicativa de revolta social és el col·lectiu de les dones.

En aquest aspecte el darrer moviment social, el sènior, fa una crida a les dones sènior (de 50 anys o més) a formar part d’aquest moviment que reuneix condicions molt favorables per promoure canvis socials, com la capacitat intel·lectual, disposar de temps lliure i sobretot la vitalitat participativa.

Deixa un comentari