Publicat el 03/12/2020

Entre tots els complements de la decoració nadalenca n’hi ha un que no pot faltar a la porta d’entrada: la corona d’advent o de Nadal. Aquest adorn no només aporta un toc d’alegria i un aire festiu a casa teva, sinó que ofereix una bona rebuda als teus convidats.

La corona de Nadal és un símbol cristià que es va popularitzar a Alemanya i anuncia el transcurs de les quatre setmanes d’advent. En els seus orígens estava formada per branques de pi o avet i tenia quatre espelmes. Cada diumenge d’advent se n’’encenia una, fins que la setmana prèvia a Nadal totes les espelmes eren enceses.

El costum de penjar la corona a la porta té relació amb la suposició que en arribar l’any nou atrau la bona sort a la llar. Sens dubte és la millor benvinguda a casa, però hi ha més racons on pots col·locar-les, com finestres, la xemeneia, els respatllers de les cadires o el marc d’un quadre o d’un mirall.

En l’actualitat podem trobar corones nadalenques de diferents estils: clàssiques, modernes, de feltre, amb plantes naturals, amb llums… Les més tradicionals o clàssiques estan fetes amb branques de pi, en tons verds, i estan decorades en tons típics nadalencs: vermells, marrons i verds. Tenen un estil natural i entre els seus adorns trobem les pinyes, les boles clàssiques i les fulles de grèvol. És habitual que també incloguin algun llaç de color vermell i fulles de la flor de Nadal.

Les opcions són infinites, ja que podeu fer una combinació de diferents tons, colors, mides i fins i tot textures amb diferents elements, com branques, plantes, pinyes, flors, fruits… Tanmateix, sigui quina sigui la composició que triem, la corona de Nadal és perfecta per crear a l’instant un ambient acollidor i festiu.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari