Doble neteja facial bio | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 30/04/2018

Tot depèn de l’estil de vida de cada persona, però si volem mantenir un aspecte lluminós i una pell sana durant més temps, cal saber que podem optar pel sistema de doble neteja. Consisteix en una doble acció de neteja facial molt agraïda per aquelles persones que es maquillen a diari, i també (encara que cal consultar-ho amb el vostre dermatòleg) per aquelles que pateixen d’acne o simplement tenen la pell tan grassa que els cal netejar-la més d’un cop al dia.

En el primer pas cal treure les primeres restes de maquillatge o brutícia que tenim a la cara, i es sol fer amb una aigua micel·lar, oli facial o bàlsam. Cal anar treballant el producte suaument per cara, coll i escot i anar retirant-lo amb un cotonet o mussolina fins que a penes en veiem rastre. Podríem fer servir un oli de coco, d’ametlles bio o de nous de macadàmia com els de Biopark, cosmètics ecològics rics en minerals com el magnesi, el coure i el ferro, o bé provar les composicions anomenades pruïnes, una mena d’aigües micel·lars biològiques, com les que presenta Karicia, formulades amb ceramides i mucílags i extractes de rosa, xiprers… Opteu sempre per un producte no agressiu, que produeixi una sensació dolça en la seva aplicació i sigui fàcil de retirar.

El segon pas d’una doble neteja facial bio ha de tenir un producte que actuï amb aigua, és a dir, que el puguem treballar al nostre rostre també amb les mans i que el puguem acabar retirant amb aigua, ni gaire freda ni gaire calenta. Aquesta segona neteja acabarà arrossegant la resta d’impureses que ens han quedat al rostre i alhora ens deixarà una pell ben fresca i preparada per rebre el sèrum ecològic o la crema hidratant biològica. Una composició amb oli d’argània o de magrana tindrà cura durant la neteja de les pells madures o sensibles i deixarà un tacte suau.

Invertir uns minuts en aquesta rutina, sobretot si és al vespre, facilita l’acció dels nostres ecocosmètics i a més farà que la pell quedi llisa i preparada per a posteriors tractaments.

 

Marianne Le Black
Cosmètica orgànica i ecològica.
Maquilladora.
@leblackparsac
leblackparsac@me.com

Deixa un comentari