Publicat el 04/03/2020

Aquesta denominació va ser constituïda l’any 1986 per regular i vetllar pels excel·lents vins que s’estaven elaborant a les terres de ponent de la comunitat catalana. És un mosaic format per set territoris repartits al llarg de tota la conca del riu Segre i del Pirineu lleidatà amb l’objectiu d’agrupar i dotar d’entitat pròpia la vitivinicultura de la província de Lleida.

Van innovar en varietats de raïm, introduint a Catalunya el cabernet sauvignon, la merlot i el chardonnay, i van adoptar tècniques californianes de vinificació.

Aquesta DO compta amb unes característiques pròpies i ben definides que la diferencien de les altres, com la privilegiada situació de sòls amb composició calcària i un clima mediterrani marcat, que presenta unes fortes oscil·lacions tèrmiques estacionals i diàries, fets ideals per al cultiu de la vinya. Està formada per set subzones de producció: Segrià, Raimat, Artesa de Segre, Urgell, Pallars, Valls de Riu Corb i Garrigues.

La DO Costers del Segre presenta una àmplia gamma de vins; n’elabora de negres, blancs, rosats, escumosos i caves.

Els vins negres de la DO Costers del Segre s’elaboren principalment amb les varietats cabernet sauvignon, pinot noir, merlot, syrah i Ull de Llebre (tempranillo). Són vins potents, estructurats i equilibrats. Per als negres criances i reserves, han encaixat molt bé les varietats pinot noir i syrah.

Els vins rosats, frescos i afruitats, s’elaboren amb ull de llebre, merlot i cabernet sauvignon.

Els vins blancs de tall clàssic són elaborats amb les varietats macabeu, xarel·lo i parellada. Amb el chardonnay, sauvignon blanc i riesling obtenen moderns vins blancs. Una part important de la producció de raïm blanc es destina a l’elaboració de cava de Costers del Segre.

 

Redacció La Clau
Font: http://www.costersdelsegre.es/

Deixa un comentari