Publicat el 08/11/2018

Aquestes són algunes deles preguntes de  bellesa més freqüents

Quin tipus de màscara de pestanyes trio?
Cal preguntar-se primer quin efecte es vol: allargar, espessir o donar volum a les pestanyes… Si el que desitgem és un efecte uniforme triarem una en la qual el raspallet tingui forma cònica, ja que així aconseguim escampar el producte en la mateixa quantitat al llarg de tota la pestanya. Quan el raspallet presenti una forma corba o bé tingui parts més amples i més primes, hem de pensar que ens farà espessir i allargar allà on calgui i repartir el producte de manera més intel·ligent, ja que el raspall mateix queda impregnat amb més o menys màscara, i amb la forma i amplada modela de més a menys les pestanyes anant de la part externa a la interna de l’ull.

Utilitzo una base de maquillatge líquida o compacta?
Tot depèn del tipus de pell i de la practicitat que desitgis. L’avantatge de l’acabat líquid és que es pot aplicar a poc a poc, fent-ne capes fines o més gruixudes segons calgui. Normalment van bé per a tot tipus de pell. En canvi l’opció compacta requereix més tècnica en l’aplicació, atès que cal dedicació per cobrir bé tot el rostre i alhora aconseguir que quedi ben uniforme i sense ‘clapes’. Una característica bona dels compactes és que actualment els fabriquen amb l’opció cushion, amb l’espongeta incorporada i amb una textura semilíquida que recorda sempre l’efecte empolvorat del compacte.

Com evitem que el pintallavis depassi la seva línia?
En primer lloc, calen uns llavis tractats o cuidats. Penseu a fer-vos algun petit píling amb una mica de sucre i un raspall de dents o bé amb els dits, fregant-los suaument i esbandint-los amb aigua. Tot seguit apliqueu-vos un tractament hidratant de llavis natural: d’àloe vera, coco, etc. Quan els maquilleu, apliqueu en primer lloc aquesta barra hidratant. A continuació, amb un llapis de llavis, resseguiu la línia natural de dins enfora, corregint possibles asimetries a poc a poc. Després us apliqueu el pintallavis, si pot ser amb un pinzell, des de dintre cap a fora. Eixugueu l’excés amb un mocador i torneu a aplicar-lo. El fet d’haver perfilat el llavi amb un llapis farà que el color no se’n vagi de les vores.

Què puc fer per no acumular tants productes?
Cal pensar en les opcions multiús, que són grans aliades si no estem acostumats a maquillar-nos o bé som fora de casa molt sovint. Existeixen opcions de paletes o cofrets de pintures que incorporen ombres d’ulls, pintallavis o petits gloss i colorets. Només us caldrà imaginació per combinar els tons. Recordeu que les mostres o talles minis de productes les acostumen a regalar en perfumeries; penseu a demanar-ne! Us seran molt útils no només per descobrir un producte, sinó per a ús diari. Si us agrada tenir un bon color i alhora seguir fent servir protecció solar, busqueu els protectors solars amb color específics per al rostre i utilitzeu-los tot l’any. O pel contrari demaneu que el vostre maquillatge tingui un mínim de factor de protecció solar. Finalment, recordeu que els olis són un gran aliat per a tota la pell corporal, incloent cabells i rostre. Utilitzats amb moderació en aquestes zones poden donar un gran resultat sense un acabat greixós ni brillant. Hi ha excel·lents olis essencials que aporten ingredients beneficiosos per a arrugues, taques, sequedat…

 

Marianne Le Black
Cosmètica orgànica i eco.
Maquilladora.
@leblackparsac

Deixa un comentari