Dissenyen un bodi intel·ligent contra la fatiga lumbar | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 30/10/2018

Les empreses SGS TECNOS i Worldline, juntament amb el Centre Tecnològic de Catalunya Eurecat, han desenvolupat un bodi intel·ligent que combina diferents tipus de sensors per preveure riscos de fatiga lumbar i donar pautes correctores a l’usuari amb l’objectiu d’evitar aquesta patologia, que produeix incapacitat laboral a 142.000 persones a Espanya cada any.

Segons explica la directora de Teixits Funcionals d’Eurecat, Virgínia García, per aconseguir-ho «el sistema combina diferents tipus de sensors inercials, sensors de flexió i sensors d’elongació que identifiquen de forma automàtica situacions de risc, proposa mesures per prevenir lesions i afavoreix l’aplicació de mètodes de seguretat específics en relació a les característiques del lloc de treball».

Aquest wearable per al monitoratge postural s’anomena Wearlumb, i el seu funcionament s’ha mostrat per primer cop a les fires IOT Solutions World Congress i Healthio de Barcelona.

Tal com recull Eurecat al seu web, l’Agència Europea de Seguretat i Salut al treball considera que les lesions de caire lumbar constitueixen un risc emergent i preveu un augment de la seva incidència.

Redacció La Clau
Font: https://eurecat.org/

Deixa un comentari