Publicat el 28/04/2022

En què s’ha de pensar abans de dissenyar una cuina.

 

La cuina és un dels espais més importants de la casa i abans de reformar-la hem de pensar molt bé quines són les necessitats funcionals i estètiques que ha de cobrir. Una bona manera de començar és fer una llista de les coses que necessitem i que ens agradaria que la nostra cuina tingués: més espai de treball, més llum…

Cal planificar-ne la distribució al mateix temps que pensem com combinar els materials, colors i textures. Hi ha infinites opcions de materials, l’elecció vindrà determinada pels requisits de l’habitatge i l’estil que li vulguem donar. La intervenció d’un bon professional en reformes serà clau en aquest procés tant d’elecció com de resolució de l’obra.

Perquè la cuina sigui còmoda i pràctica, és bàsic establir un triangle entre les zones de cocció, fregat i emmagatzematge en la seva distribució. Les distribucions més habituals són:

Lineal: és ideal per a cuines allargades i estretes, on les zones de neteja i de cocció se situen al centre, amb un espai de preparació entre elles.

En forma d’ela: la més utilitzada perquè es pot aplicar a qualsevol mida de cuina. És una distribució còmoda i amb gran capacitat d’emmagatzematge.

En forma d’U: requereix espais grans per a una distribució correcta i donen una gran comoditat i amplitud de moviment.

En paral·lel: dues línies, una davant de l’altra, respectant un mínim d’un metre entre elles.

Amb illa: per a espais molt grans. Serveixen també com a límit entre estances integrades.Són moltes les opcions tant funcionals com estètiques i l’assessorament d’un bon professional és bàsic.

 

Middö

Deixa un comentari