Publicat el 24/03/2017

Quan el disseny i les tapes es troben. La gastronomia i el disseny sempre s’han entrellaçat, tant en la preparació i presentació dels aliments com en els estris necessaris.
L’exposició Tapas. Spanish Design for Food convida el visitant que la recorri a descobrir com el disseny troba solucions als problemes que ha anat plantejant el món de la gastronomia i, particularment, com la cultura espanyola ha aportat invents i solucions enginyoses al llarg de la seva història. I ho mostra a partir de 200 objectes de disseny dividits en quatre àmbits: Cuina, Taula, Menjar i Vins.
Segons expliquen els promotors d’aquesta iniciativa, Acció Cultural Espanyola (AC/E), comissariada per Juli Capella, aquesta associació de tapes i disseny no només ha donat els seus fruits des del punt de vista funcional: també el món de l’art s’ha inspirat en el menjar i ha donat lloc a interessants peces que transiten entre la instal·lació artística i el discurs antropològic.
Per la seva banda, la selecció de peces va des de l’objecte més petit, com un saler, passant per la vaixella, el mobiliari i la decoració interior de restaurants, fins a arribar a l’arquitectura, amb exemples singulars de cellers espanyols. Així mateix, tracta de destacar l’enorme capacitat innovadora de grans noms de la cuina espanyola que amb les seves tècniques han revolucionat la gastronomia mundial.
Acompanyen la mostra dues obres realitzades per artistes espanyols especialment vinculats a la gastronomia: Antoni Miralda i Martí Guixé.
D’altra banda, el projecte va acompanyat d’una sèrie d’activitats paral·leles com tallers, conferències, trobades i actuacions.

 

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari