Publicat el 06/09/2021

El ciclisme no es considera cap amenaça per a la potència sexual o la fertilitat. De fet, com a exercici físic i esforç cardiovascular, és un esport recomanat per prevenir la disfunció erèctil. No obstant això, els metges avisen que sense una pràctica adequada es poden generar alguns problemes.

Segons indiquen els professionals de la salut i l’esport, la pressió perllongada que exerceix el seient de la bicicleta sobre el perineu pot produir microtraumatismes en els nervis que passen per aquesta zona. Això s’ha relacionat amb problemes en l’aparell sexual masculí, sent el més freqüent la disfunció erèctil.

Moltes de les investigacions fetes apunten a la posició del ciclista i al seient com a responsables d’aquesta problemàtica quan pugui sorgir. Els estudis realitzats en aquest sentit han demostrat que la utilització d’estratègies que disminueixen la pressió del seient sobre el perineu ajuda a reduir l’aparició d’entumiment dels genitals, símptoma que es relaciona amb la disfunció erèctil.

Segons alerten també els entesos, abans de tenir un problema greu de disfunció erèctil se solen tenir símptomes. Per tant, si anant en bicicleta se sent un formigueig o entumiment en el penis, cal fer un descans d’una o dues setmanes, ja que poden ser senyals d’advertència.

Es tracta, doncs, d’adoptar una sèrie de mesures preventives, dur a terme un bon estudi biomecànic de la posició en la bicicleta i espaiar les sortides llargues, si es considera adient. I sobretot, davant el més mínim símptoma, cal consultar sempre el metge per poder gaudir plenament d’aquest gran esport tan sa i complet.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari