Publicat el 17/01/2020

Alguns consells per gaudir de la neu amb elles.

Quina alegria per als amants de la neu que els primers flocs ja hagin caigut.

El Pirineu ja està cobert per una capa blanca que convida a gaudir de la muntanya tant o més que a l’estiu. Les nostres mascotes poden passar-s’ho d’allò més bé gaudint de corredisses per sobre del polsim de neu.

És important que tinguem en compte que no porten sabates! Les peülles de les nostres mascotes contacten directament amb la neu. I si bé és cert que algunes races estan preparades per aguantar baixes temperatures i el contacte directe amb la neu o el gel, d’altres haurem de protegir-les nosaltres.

Les races de pèl llarg ho tindran més senzill a l’hora d’aclimatar-se; no obstant això, a aquelles que no estiguin acostumades els haurem de cobrir les peülles amb una crema protectora del fred.

Els animals de pèl curt o gossos petits haurien d’anar coberts amb algun tipus d’abric que eviti la pèrdua de la temperatura corporal, però no ens hem d’oblidar de les peülles, que hauran d’anar cobertes amb botins especialitzats.

Si el vostre gos no està acostumat a la neu i decidiu endinsar-vos en aquest meravellós món de la muntanya, recomanem una aclimatació progressiva i utilitzar premis per tal de fer més amè un primer contacte.

Els gossos no regulen la temperatura de la mateixa manera que nosaltres, per això és molt important que si han de fer front a temperatures extremes estiguin en moviment constant. No deixeu mai a la intempèrie un gos lligat que no es pugui protegir ni moure, ja que podríem provocar-li una hipotèrmia.

Practicar tota classe d’esports a l’aire lliure i a la muntanya a l’hivern és una manera fantàstica de compartir una jornada amb les nostres mascotes!

 

Hospital Veterinari Garbí

Deixa un comentari