Publicat el 07/09/2023

Disciplines que ens ensenyen a respirar bé

 

La respiració és l’única funció del sistema nerviós autònom que pot ser controlada i regulada per la consciència. És a dir, que és un pont de connexió entre la ment i el cos. Tanmateix, són moltes les persones que no saben respirar bé. Ho fan de forma superficial i només aprofiten un terç de la capacitat dels seus pulmons.

Per sort, hi ha disciplines com el ioga, el pilates i el txikung que ens ensenyen a millorar la tècnica respiratòria i a fer que passi de ser una funció mecànica a un acte conscient. Per a aquestes disciplines, procedents de cultures que han practicat tècniques respiratòries des de fa milers d’anys, la respiració i la importància de l’oxigenació i l’aportació energètica són fonamentals per al benestar.

Els experts aconsellen practicar aquestes disciplines amb el cos i la ment oberts a l’aprenentatge per tal d’aconseguir la sincronització dels tres processos vitals: cos, ment i respiració.
Tant el txikung com el ioga ensenyen que, com més lent és el ritme de la respiració, més control tindrem sobre la nostra ment. Per això, miren de posar èmfasi a tornar a una respiració natural que alliberi l’aire que pot quedar-se estancat, i s’enfoquen en la nostra manera de respirar i de treballar amb l’energia que necessita el nostre cos.

Redacció La Clau

Deixa un comentari