Publicat el 08/03/2018

L’assemblea general de l’Aliança Espanyola per a la Seguretat Viària Infantil (AESVI), integrada per la DGT i altres implicats en aquest àmbit, va aprovar el passat 1 de març el Decàleg de la Seguretat Viària Infantil en què demana que no es comprin cadiretes infantils de segona mà, ni que s’acceptin aquelles que hagin estat utilitzades prèviament durant un llarg període de temps.

El Decàleg recull un conjunt de deu mesures imprescindibles adreçades a pares, mares, tutors i altres persones que s’encarreguen de transportar els menors en cotxes, amb l’objectiu que cap nen mori o pateixi ferides greus quan viatgi com a ocupant d’un vehicle. Les mesures acordades indiquen que els menors han d’anar subjectes a un sistema de retenció infantil que sigui homologat i d’acord amb la seva talla i pes, i que han d’anar situats en els seients del darrere. També recomana portar el menor en sentit contrari a la marxa, i que els més grans utilitzin cadires amb respatller almenys fins als 1,35 metres.

La DGT va proposar l’elaboració d’aquest decàleg a AESVI, entitat que engloba la major part dels implicats en seguretat viària infanti, i suposa el compromís de tots ells per harmonitzar els missatges dirigits a les persones que s’encarreguen de transportar els menors en vehicles perquè ho facin de forma correcta. Segons la DGT, és la primera vegada en la història d’Espanya que totes les parts implicades en la seguretat viària dels menors s’uneixen per millorar la protecció d’aquest col·lectiu.

El Decàleg recorda que la seguretat de l’infant també depèn del conductor, per la qual cosa és imprescindible respectar les normes i conduir de forma tranquil·la i relaxada.

 

Font: http://aesvi.org.es
Redacció La Clau

Deixa un comentari