Publicat el 22/03/2017

El director general de Trànsit, Gregorio Serrano, ha anunciat que la DGT posarà en marxa una campanya per verificar que tots els vehicles que circulen han passat la Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV). Segons ha explicat, aquesta intervenció es farà mitjançant càmeres lectores de matrícules col·locades en les entrades i sortides de ciutats i altres punts de la xarxa viària, que detectaran tots aquells vehicles que no hagin renovat o tinguin denegada la ITV.

Serrano ha afegit que el control es durà a terme a través de campanyes periòdiques i pot entrar en vigor en qualsevol moment, atès que les càmeres lectores ja han estat instal·lades. El primer avís consistirà a informar i conscienciar el conductor de la infracció. Si malgrat això reincideix, el segon pas consistirà a sancionar-lo amb 200 euros de multa en cas de tenir la inspecció caducada, o amb 500 euros si la té denegada.

Serrano també ha explicat que es crearà una plataforma tecnològica de registre de vehicles, per tal que els tallers que disposin de la tecnologia adequada puguin deixar constància de totes les reparacions que fan. Es tractaria d’una mena d’historial ‘mèdic’ on quedarien reflectides totes les tasques de manteniment i reparacions dels vehicles.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari