Publicat el 08/09/2017

A finals d’estiu i principis de tardor, no hem d’abaixar mai les defenses de la protecció de paràsits interns i externs dels nostres gats. En aquestes èpoques acostumem a relaxar-nos i oblidar-nos de la seva protecció, i hem de tenir present que es tracta d’un procés de prevenció que ha de durar tot l’any.

Quines són les principals amenaces?
Després de passar les èpoques més caloroses de l’any, on els paràsits externs estan més actius, no hem d’abaixar la guàrdia i oblidar-nos de la protecció dels nostres gats. Són uns animals que constantment es troben entrant i sortint de casa en molts casos. Poden passejar-se per zones infestades de puces o paparres i poden de manera involuntària portar aquests paràsits cap a la nostra llar. Si portem una protecció eficaç de forma constant i acurada, evitarem que el nostre gats s’infesti d’aquests paràsits i que a més ens els porti dins de casa. D’igual manera, volem recordar que també és important tenir al dia la desparasitació d’aquells gats que no surten de casa, ja que nosaltres mateixos podem ser portadors d’aquests paràsits a través de la nostra roba, sabates, motxilles…
Per altra banda, els paràsits interns també són quelcom que hem de controlar. Aquests paràsits ataquen l’organisme del nostre gat de forma directa, provocant malestar general, problemes digestius, pèrdua de gana i una debilitació general de l’animal. A més, en llars amb nens aconsellem augmentar la desparasitació de forma mensual en comptes de trimestral, per tal d’evitar possibles problemes de transmissió de paràsits interns.

Com podem prevenir-ho?
Als centres veterinaris i a les botigues d’animals especialitzades podrem trobar diversos productes que ens ajudaran a protegir el nostre animal i la nostra llar dels paràsits externs. Recomanem assessorar-se en un centre especialitzat o amb un veterinari per tal de trobar el que més s’adeqüi a la nostra problemàtica.

En el cas de les puces i les paparres podem adreçar-nos al nostre centre especialitzat i trobar diverses solucions: collars antiparasitaris, pipetes o esprais. La pipeta més efectiva i més adequada és la darrera novetat en el mercat: es tracta d’una pipeta d’aplicació trimestral que garanteix una protecció de 12 setmanes contra puces i paparres.

Per als paràsits interns, el més efectiu són els comprimits que s’administren trimestralment, tot i que aconsellem reduir el període de desparasitació en funció de les situacions de cada llar.

També trobem productes que combinen i proporcionen una protecció completa de tots aquests paràsits de forma conjunta, tant interns com externs. En casos molt extrems, on els paràsits estiguin estesos arreu de la casa, podem trobar les anomenades bombes antiparasitàries i larvicides, que emeten un gas insecticida que elimina qualsevol paràsit o larva que es trobi a l’interior de l’espai on efectuem aquesta operació.

No hem d’esperar que apareguin els paràsits, sinó que hem d’actuar amb prevenció per evitar les molestes picades i posteriors problemes en les nostres mascotes. Per tant, una bona higiene, un bon control i una prevenció eficaç amb un producte adequat és el millor que podem fer pels nostres companys.

 

Natur Center

Deixa un comentari