Publicat el 11/10/2021

No és difícil topar amb certes afirmacions sobre la cervesa que, en anar passant de boca en boca, poden semblar verídiques encara que no ho siguin. Aquestes en són les set més esteses entre les que, segons els entesos, són del tot falses:

  • Les cerveses fosques són més fortes que les daurades. El color d’una cervesa depèn del tipus de malt i no té res a veure amb la graduació alcohòlica.
  • La cervesa en ampolla és millor que en llauna. Potser en el passat les llaunes donaven un gust metàl·lic a les cerveses, però les que es fabriquen ara porten un revestiment plàstic que impedeix el contacte amb el metall.
  • La millor cervesa es ven en ampolles verdes o transparents. El mite de la qualitat de la cervesa en relació al vidre prové del passat. La tecnologia actual elabora vidres que protegeixen el seu contingut sigui quin sigui el color de l’ampolla.
  • Les cerveses se serveixen calentes al Regne Unit. Les cerveses britàniques són del tipus ale, d’alta fermentació, i els seus matisos s’aprecien millor a una temperatura al voltant de 10 o 12 ºC.
  • La cervesa s’ha de prendre com més freda millor. La temperatura idònia per poder assaborir una cervesa ha de rondar els 5 o 6 ºC. Si és massa freda, perd les seves aromes i els matisos.
  • La cervesa no es pot maridar amb el menjar. La gran varietat de cerveses existents permet fer maridatges amb tota mena de plats, per potenciar el sabor dels aliments.
  • Les cerveses americanes són de mala qualitat. No és cert que només es facin bones cerveses a Alemanya o Bèlgica. La cervesa als Estats Units ha experimentat canvis que fan que avui dia més de mil petites empreses es dediquin a la seva elaboració i treguin un bon producte.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari