Publicat el 17/12/2018

Les tendències detox (o de depuració) s’apliquen sovint a la nostra alimentació, però no hauríem de deixar de banda que tant la nostra pell com els nostres cabells també necessiten un moment de purificació!

La pell és l’òrgan que us avisa que arriba el moment detox: un granet aquí, un altre allà…, poden tenir com a causa una mala alimentació, però també l’ús de productes de bellesa inadequats. Tingueu-ho en compte i reviseu els ingredients nocius dels productes que compreu, com parabens, alcohol i olis minerals. Doneu preferència a les màscares d’origen natural i els tractaments regeneradors. Si podeu, utilitzeu un oli per al desmaquillatge i una crema exfoliant de cara i cos. I feu-vos un automassatge facial de tant en tant amb els vostres productes favorits. Realitzar una cura detox significa tenir cura d’un mateix, i això implica seguir una rutina. I precisament la rutina que s’allarga en el temps és la que incideix en la millora tant interna com externa del nostre cos.

Si la vostra pell corporal i facial presenta imperfeccions, vigileu amb els productes massa agressius o amb fer-vos exfoliacions massa sovint. El millor és començar a exfoliar la pell un o dos cops per setmana amb un producte ecològic o fet a casa. Si voleu provar una tècnica molt natural, proveu de fer bullir una olla amb aigua i utilitzeu el vapor que hi surt per prendre bafs. Se us obriran els porus i és llavors quan podreu extreure’n tota la brutícia. Res més relaxant per al cos que una sauna de vapor, que us obre els porus corporals i fa que la pell sigui més receptiva als productes de neteja i hidratació.

Una cura de depuració corporal no significa fer règim: la cura detox permet en primer lloc regenerar el cos, i per tant no us farà eliminar allò que heu menjat i no ho hauríeu d’haver fet, sinó que us ajudarà a millorar el trànsit i eliminació intestinals. Penseu que els complements nutricionals us poden ser molt útils, sobretot els que ajuden a drenar.

Recordeu-vos també de beure força aigua, un te, una tisana…, i no oblideu que menjar millor o simplement menys afavoreix una desintoxicació natural. Alguns aliments a incloure en la vostra rutina poden ser les carxofes, grans ajudants de la digestió, així com les pomes, aliades dels intestins, les prunes, que tenen efecte laxant natural, i els pomelos, bons per al cos i portadors de vitamina C.

 

Marianne Le Black
Cosmètica orgànica i eco.
Maquilladora
@leblackparsac

Deixa un comentari