Publicat el 12/09/2021

L’art és una forma d’expressió excepcional que ha estat present, durant segles, en nombrosos sectors de la vida. Incorporar activitats artístiques com la pintura, el teatre, la música i les arts visuals té grans beneficis per als alumnes, tinguin l’edat que tinguin.

Segons han pogut demostrar diverses investigacions, incloure educació artística afecta positivament l’aprenentatge social i emocional dels nens, i també fomenta el desenvolupament d’habilitats com la creativitat i la comprensió, que són bàsiques per a la vida i el creixement professional.

Els estudis asseguren també que proporcionar als adults la possibilitat de seguir formant-se i desenvolupar les seves capacitats creatives contribueix a millorar les seves condicions de vida. Mitjançant la realització de tallers poden potenciar aspectes tan vitals com l’autoestima, la psicomotricitat i la motivació. A més, hi ha evidències que les activitats artístiques participatives ajuden a mantenir la salut i la qualitat de vida de les persones grans.

D’altra banda, les investigacions mostren que les teràpies relacionades amb les arts poden ajudar a persones amb determinades afeccions. Per exemple, el cant (ja sigui de manera individual o participativa en algun cor) ajuda a reduir l’estrès, eleva l’estat d’ànim i aporta benestar. Les classes de ball, per la seva banda, reforcen la cognició i les habilitats motores, mentre que l’escriptura ajuda a la memòria, les funcions mentals i l’estima personal.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari