Publicat el 05/10/2021

Amb una mica d’enginy, creativitat i bon gust, un menjador petit pot convertir-se en una habitació visualment espaiosa i carregada d’estil, on sentir-se a gust durant els diferents àpats del dia.
El primer pas a l’hora de decorar un menjador de dimensions petites és, segons els experts, tenir molt clares les seves mesures. Amb això present, podem seguir una sèrie de regles generals que ens permetran crear un espai ampli i còmode:

  • Triar bé els mobles i objectes de decoració. Cal escollir-ne aquells que donin sensació d’amplitud i altura.
  • Ordre. Si volem que els espais semblin més grans, tot ha d’estar ordenat.
  • Només el necessari. S’han de tenir poques coses i ben col·locades. Cal evitar sobrecarregar l’ambient amb mobles o accessoris innecessaris.
  • Un estil decoratiu definit. Seguir una línia decorativa (nòrdica, clàssica, industrial…) ajuda a prendre millors decisions a l’hora de decorar i mantenir l’ambient ordenat.
  • Mobles lleugers. El mobiliari de línies senzilles i colors clars alleugereix visualment l’espai.

Unes consideracions més específiques són decantar-se per taules extensibles i cadires plegables, o bé utilitzar bancs en lloc de cadires, ja que recarreguen menys l’espai. També hi ha l’opció de posar un banc contra la paret i, a la resta de la taula, cadires de menjador.
Pel que fa als materials, els més indicats són la fusta en colors clars, el vidre i l’acer, perquè ajuden a alleugerir els espais. Un altre bon consell és triar mobles de potes primes, que també donen més sensació d’amplitud.

 

Redacció La Clau
Fotografies: Pinterest

Deixa un comentari