Publicat el 08/05/2021

Solem relacionar la pedra amb un estil rural, però ja fa temps que això va canviar. Avui dia, les pedres s’han convertit en un revestiment molt popular en tot tipus de decoració. Així que si vols donar un estil únic a la teva llar, una bona manera de fer-ho és introduint una paret de pedra al teu saló.

Com que això pot ser una aposta arriscada, els decoradors recomanen anar amb compte a l’hora de triar els colors, les textures i les formes. En funció del tipus de pedra que escollim i amb quins materials la combinem, obtindrem un ambient més o menys rústic. Una pedra grisa i fina es pot combinar amb mobles i elements contemporanis per aconseguir un ambient modern, mentre que si volem un concepte obert i dinàmic podem introduir parets de vidre que separin els espais. Si el que ens agrada és l’estil avantguardista, el que haurem d’integrar són elements decoratius de ferro o coure.

El color de la pedra influeix molt en la calidesa general que es percebi a la sala. Els tons terra l’afavoreixen i els clars combinats amb fusta no només ajuden a crear un saló acollidor, sinó que fan que els espais siguin més lluminosos. Si la paret de pedra del nostre saló és d’aquests colors podem incorporar elements de la natura en els mobles i els tèxtils.

Finalment, cal tenir present que com més gran sigui la pedra, menys recarregada semblarà la paret. Per tant, si la sala és reduïda el millor és escollir una pedra gran, ja que la petita té molt de pes visual perquè es repeteix molt el seu patró.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari