Publicat el 01/11/2017

La decoració d’una llar parla dels seus habitants i transmet emocions, segons demostren nombrosos estudis. Per això, en arribar a una casa ben decorada podem percebre comoditat i benestar, perquè connectem amb les sensacions positives que s’alliberen quan es renova l’aspecte de l’habitatge.

Segons els experts, decorar ens fa feliços, ja què ens permet explotar la nostra creativitat, experimentar i ser nosaltres mateixos. Aquesta activitat estimula el nostre enginy i treu l’artista que tots portem dins. Una sensació que podem provocar sempre que volem, atès que de nosaltres depèn canviar la decoració de cada estança o modificar alguns dels seus elements.
Són moltes les raons per les quals la decoració desperta emocions positives i ens fa feliços. A més de potenciar la nostra creativitat, la possibilitat de dedicar una estona a passar-ho bé augmenta els nostres nivells d’endorfines en el cos, sobretot si ho fem entre diverses persones.

També la recerca de la inspiració és un estímul que ens fa sentir a gust i, fins i tot, ens evadeix de possibles problemes. És revelador veure com en aquest camp ens sentim molt més lliures i som capaços d’arriscar més. Això ens dona seguretat, i pot ajudar-nos a no tenir por de prendre decisions en altres aspectes de la nostra vida.

D’altra banda, decorar és sinònim de canvi i, atès que els canvis interns comencen per l’exterior, podríem estar iniciant un nou enfocament vital que donés pas a alguna cosa molt més gran.

La decoració és un procés personal on intervé el nostre caràcter. Partint de la nostra imaginació, anem donant forma a un espai singular on sentir-nos a gust. Un lloc que ens reflectirà tal com som. Per això el principal és el nostre benestar. Tant si volem un canvi radical, com donar un aire diferent a casa nostra, quan decorem és perquè volem sentir-nos bé.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari