Publicat el 26/05/2018

Les ratlles són un recurs decoratiu amb molts avantatges. Si es coordinen amb encert permeten crear efectes òptics i engrandir visualment l’espai. També fan possible integrar diferents colors en una estança sense donar sensació de pesadesa al conjunt.

A més, les ratlles a la pintura poden ajudar en la decoració de les llars aportant color i vitalitat sense afegir-hi massa accessoris. No obstant això, cal tenir en compte les dimensions de l’estança que es pretén decorar, ja que poden allargar visualment els espais o fer-los més petits, depenent de si s’utilitzen ratlles horitzontals o ratlles verticals.

Horitzontals. La forma menys usual de decorar a ratlles és fer-ho en el sentit horitzontal. Però si volem enfocar la vista cap a una àrea en particular, que sembli com que tot s’aprofundeix cap allà, llavors hem de fer-ho en aquest sentit.

Les ratlles horitzontals, si són amples delimiten l’altura, ja que tendeixen a abaixar visualment els sostres. Així doncs, convé utilitzar-les només en habitacions espaioses o en petits detalls. Per donar sensació d’amplitud hem de recórrer a ratlles primes a la part central de la paret. Aquests tipus de franges donen sensació de perspectiva i fan que l’habitació es vegi més gran. Una altra forma de decorar parets a ratlles horitzontals és fer-ho amb línies de diferents amplades, variant-les i intercalant-les al llarg de la paret.

Verticals. Són les que més avantatges aporten a la decoració, ja que donen la sensació de sostres més alts i de finestres i peces més esveltes. Si disposem d’un espai de gran alçària i volem potenciar aquesta dimensió, el millor és decorar les parets amb ratlles verticals. L’ample de les ratlles també dependrà de les dimensions de l’espai. Franges molt amples creen espais més pesats visualment, de manera que per a espais petits no és recomanable, ja que tendeixen a fer l’espai molt sobrecarregat.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari