Publicat el 22/02/2021

L’aportació que els cistells han fet a la decoració de la llar és innegable, ja que donen un aire rústic i acollidor a qualsevol ambient. Però és que, a més, són perfectes per guardar tota mena de coses. Potser per aquest motiu, els cistells mai no han desaparegut dels diferents espais de la casa i el seu valor decoratiu ha anat augmentant amb el pas del temps. Fins fa poc, tenir a l’entrada el típic cabàs donava un matís campestre i artesanal a la llar. Ara, podem trobar-los a qualsevol estança i en un munt de dissenys per adaptar-se a tots els estils i matissar el seu caràcter de tendència.

Al rebedor. Pots utilitzar cistells de vímet per deixar-hi les claus, o cabassos amb flors perquè perfumin l’entrada. Una altra possibilitat és col·locar un cistell a terra per deixar revistes o els paraigües.

Per organitzar el bany. Unes cistelles de vímet amb tapa sota el lavabo són una opció molt pràctica per guardar tovalloles. També es poden col·locar uns quants cistells en un prestatge per desar-hi cremes, sabons, paper de bany…

Com a emmagatzematge en dormitoris. Quan els armaris se’ns queden petits, les cistelles són una bona solució. Posa un cistell o un cabàs al peu del llit i podràs desar-hi els plaids i coixins quan vagis a dormir.

Posant ordre als safareigs. La zona de rentat és un altre espai on les cistelles de vímet són molt útils. No només ajuden a classificar la roba (bruta, neta, planxada), sinó a mantenir l’ordre en general.

Al quarto dels nens. Els cistells són perfectes per mantenir endreçades les joguines a l’habitació dels menuts. Tria’ls tintats de colors per donar un aire més alegre i informal a l’estança.

Com a calaixos al rebost. Gràcies a la bona ventilació que ofereixen, les cistelles de fibres naturals permeten una millor conservació dels productes del rebost. És aconsellable utilitzar les que tenen nanses, ja que són més manejables.

Per guardar la llenya. Si tenim xemeneia a casa, podem deixar un cistell amb nanses al costat de la llar de foc per emmagatzemar-hi la llenya. Això sí, haurà de ser d’un material que resisteixi bé el pes.

Per afegir un toc més natural. Les cistelles o cabassos amb flors aporten un aire molt campestre. Tant si els col·loques en un racó com si els penges d’un penjador, aconseguiràs un estil d’allò més country.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari