Publicat el 16/04/2021

Com a resposta al sistema de vida actual, frenètic i accelerat, va néixer fa uns anys «l’estil Kinfolk», un retorn a una forma de vida més natural, relaxada i genuïna. Els professionals en interiorisme i decoració el defineixen com un estil d’espais senzills, amb una decoració sense ornaments i superfícies assossegades, que respecta totes les tendències i proposa fusionar allò que està de moda amb el que ens fa sentir bé.

El Kinfolk va sorgir als Estats Units i pren el nom d’una popular revista nord-americana que tracta temes relacionats amb la vida moderna i minimalista. Aquest estil decoratiu s’inspira en la forma de vida de la comunitat amish. Per això, és també una manera d’entendre la vida que busca convertir els habitatges en espais de relaxació.

Les característiques bàsiques que defineixen el Kinfolk són les formes clares, els materials naturals i les superfícies com la pedra, la pell o la fusta. També es caracteritza per ser un encreuament de tendències, on el disseny nòrdic, industrial, rústic i vintage es barregen per crear atmosferes d’estètica contemporània amb tocs bohemis.

Les parets es pinten d’un sol color, o bé s’emblanquinen artesanalment per deixar-les llises. Els colors típics del Kinfolk són els de la terra i la natura: el beix, els tons sorra i marrons, a més del blanc natural. El verd, el gris i el negre hi poden afegir un toc més de color.

Un element imprescindible en la decoració Kinfolk són les plantes i les flors. També ho són els teixits artesanals. Cal utilitzar estampats ètnics en teixits i complements i apostar per les peces d’artesania local. I no oblidem que no hi ha res com les línies senzilles per dotar de calma i benestar la llar.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari