Publicat el 26/01/2017

Si volem mantenir més càlida la nostra llar, tindrem en compte la decoració contra el fred. Hi ha una sèrie de consells decoratius i que ens ajudaran a mantenir el fred a ratlla:

Cortines. Aquesta peça no només té una funció estètica, sinó que, a més, ens pot servir d’aïllant. Si combinem les nostres cortines, estores o cortinetes amb una bona finestra, amb perfils de PVC i doble vidre, aconseguirem deixar fora de combat un dels punts per on s’escola el fred dins de casa. També podem fer servir un model més translúcid durant el dia, per deixar passar la llum natural, i un de més gruixut i opac per a cobrir les finestres durant la nit.

Catifes. Les estores protegeixen els nostres peus del fred del terra i ajuden a retenir la calor. L’inconvenient és que acumulen pols, per la qual cosa no són recomanables per a persones amb al·lèrgies. Afortunadament, existeixen catifes amb fibres naturals de bambú que tenen qualitats hipoal·lergògenes.

Suro. Un altre element idoni per mantenir l’escalfor de la llar, ja que és un aïllant ecològic. És fàcil d’aplicar i es pot utilitzar per revestir parets, sostres i fins i tot armaris. A més, no genera càrrega elèctrica i és resistent al foc.

Prestatgeries amb llibres. El paper també és un bon aliat per combatre el fred. Si col·loquem prestatgeries plenes de llibres en parets que donin a l’exterior, serviran per aïllar la nostra casa de les baixes temperatures del carrer.

Bambú. A més de protegir contra el fred, és un bon substitut ecològic i sostenible de la fusta. Es pot utilitzar de formes molt diverses, tant en artesania, com en revestiments de parets i sostres, terres, finestres, portes i mobles.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari