Publicat el 15/03/2017

Els ornaments vegetals són el millor recurs per donar frescor i naturalitat a la llar i omplir-la de vitalitat, optimisme i energia. Decora amb flors.

Només cal seguir uns senzills consells per aconseguir arranjaments florals ben bonics que embelliran qualsevol habitació de la casa.

Combina tonalitats. Intenta que el color de les flors sigui a joc al de les parets i el mobiliari. Les habitacions pintades en tons forts s’han de combinar amb flors de la mateixa gamma cromàtica per no recarregar el conjunt. En cas que les parets siguin de tons suaus i neutres et pots arriscar a fer servir plantes de colors més intensos per contrastar.

Punts vegetals. Procura que l’estança disposi de tres punts on col·locar els ornaments florals: la taula de centre, un moble auxiliar i una calaixera, per exemple.

No només flors. Les fulles i branques, tant naturals com artificials, també serveixen per fer arranjament florals. Només cal una mica d’imaginació.

Aprofita recipients. Les copes soltes d’una cristalleria o els pots de melmelada poden servir-nos com a petits gerros. Barrejar recipients de diferents formes, mides i materials pot ser un gran encert.

Cuines en flor. Cal evitar les varietats naturals, ja que el calor les pot fer malbé. Es poden substituir per flors artificials o, encara millor, per plantes aromàtiques que poden fer-se servir tant per decorar com per cuinar.

Amb espelmes. Combinar flors, plantes i branques amb espelmes creen romàntics elements decoratius, que són ideals per embellir tant espais d’interior com d’exterior. Els fanals, les urnes o les cúpules de vidre són perfectes per fer aquestes composicions.

Un toc rústic. Les caixes de fusta i els cistells elaborats en fibres naturals com el Ratan o el vímet són idonis per crear bonics centres de flors. Caldrà, però, col·locar esponges en la seva base per mantenir ben hidratades les flors.

Destaca el color de les flors. Tria recipients que realcin la tonalitat de les flors. Per exemple, les roses vermelles queden molt bé en peces de pisa blanca.

A taula. Tingues en compte el tipus de celebració per definir l’estil decoratiu de la taula. Els gerros de vidre combinats amb flors blanques, per exemple, són una proposta clàssica i romàntica.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari