Publicat el 01/06/2016

Viatges Tutsi és una empresa familiar creada l’any 1994 per tal de donar servei i assessorament en el món dels viatges. Van començar a Vilassar de Mar, al carrer Narcís Monturiol, i l’any 2001 es van traslladar a l’avinguda Montevideo, on són actualment. Pels volts de 1996 van obrir una altra oficina, al Masnou. Ens ho explica en Dani Sabaté.

 

Què és necessari plantejar-se abans de decidir fer un viatge?
El més important és saber quants dies volem estar de viatge, quines preferències tenim i de quin pressupost disposem. També saber si volem descansar o bé preferim fer algun circuit o alguna excursió d’aventura.

Per què és aconsellable l’ús d’una agència de viatges?
Les agències de viatges tenim més experiència i podem recomanar en quines dates és millor viatjar, informar de quines companyies aèries tenen millor preu i assessorar sobre hotels i altres serveis. A més, les agències podem donar serveis quan els passatgers estan de viatge si hi ha algun problema inesperat.

Quins són els països per viatjar més buscats de cara al proper estiu?
Els llocs amb més demanda són Estats Units, Croàcia i les Illes Balears. També està més sol·licitat el Japó.

Es pot viatjar tot l’any, però, per trobar ofertes a bon preu, amb quin temps és recomanable planificar els viatges?
Les millors ofertes són en temporada baixa, a l’octubre i novembre i al febrer i març. Són les èpoques en què podem trobar bitllets d’avió més econòmics, sobretot si volem fer un destí transoceànic.

A grans trets, quins són els principals consells per als viatgers?
És molt important tenir la documentació vigent, DNI o passaport, segons el país. Els nens i nadons també l’han de portar. Quan decidim viatjar a un país, també hem de saber si es necessita visat per entrar-hi.

Podrien destacar algunes ofertes de ‘viatges’ que siguin diferents del que és habitual?
Al sud de Portugal ens podem banyar amb dofins. Podem fer agroturisme a la Toscana o seguir la ruta del vi a l’Alsàcia. Visitar un parc de Legoland a Alemanya o Dinamarca. També podem fer la Ruta 66 pels Estats Units amb una Harley Davidson.

Hi ha maneres de finançar-se el viatge sense que suposi una important inversió d’entrada, és a dir, amb pagaments fraccionats o a llarg termini?
Les entitats bancàries ofereixen, a través de les targetes de crèdit, la possibilitat de fraccionar el pagament en diverses vegades. A través de l’agència podem ajudar a gestionar-ho.

Avui en dia és possible viatjar a tot el món i molt ràpid, però quines són les destinacions més difícils o complicades?
Alguns països africans són complicats perquè demanen visats que necessiten temps de tramitació. També les zones on hi ha guerres i guerrillers.

Té més avantatges fer el viatge en grup i amb guia que no de manera individual?
Dependrà una mica del destí. Hi ha països que és molt fàcil llogar un cotxe i fer una ruta més individual. En canvi en altres destins, com Rússia o bé la Xina, és més recomanable fer-ho en grup. Això també depèn del gust personal de cadascú.

 

Deixa un comentari