Publicat el 14/09/2021

Camuflar els mobles i elements de la cuina com si fossin armaris o fins i tot parets de la casa és una tendència en auge. És el que es coneix com a «cuina oculta», una solució utilitzada en pisos petits, en cuines obertes i en habitatges on es volen espais polivalents.

Aquest tipus de cuina pot estar amagada de manera total o parcial. És a dir, completament tancada en un armari o bé amb un sistema modular de portes batents que amaguin seccions de la cuina, com la campana, la pica, la placa o els electrodomèstics.

Els diferents models i dissenys dependran del tipus de tancament. Si es vol complet, s’utilitzaran armaris i portes corredisses o plegables, mentre que si es vol parcial es faran servir persianes verticals, panells lliscants o finestres corredisses.

Amb qualsevol d’aquests tancaments es poden triar acabats diferents, allunyats del concepte tradicional de cuina, i buscar estils que s’adaptin a l’espai en què s’integren. Poden ser de metall, de vidre o de fusta, però abans de decantar-se per un material o un altre, els experts recomanen tenir en compte la resta de la decoració de l’habitació on es vulgui amagar la cuina.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari