Publicat el 25/03/2018

La crononutrició és una branca de la cronobiologia que explica la relació que existeix entre el nostre metabolisme i el rellotge circadiari intern, i l’utilitza en benefici de la salut.
Álvaro Campillo, cirurgià general i digestiu de l’Hospital General Universitari Morales Meseguer de Múrcia, va suggerir en la seva xerrada durant el primer Congrés de Nutrició i Salut Pública de l’ICNS, celebrat aquest mes de març, que controlar de forma estricta l’hora del dia en què es menja podria servir per millorar l’estat de salut d’alguns pacients.
Segons Campillo, els aliments que ingerim es sotmeten a una doble regulació en el nostre organisme: homeostàtica i circadiària. Aquesta última és la que explica per què l’hora del dia, l’estació de l’any o un adequat descans nocturn poden influir amb els seus efectes sobre l’organisme.
Tal com explica el cirurgià, hi ha hormones que influeixen en la fam i la sacietat i que tenen un pic màxim de segregació depenent de l’hora. Això pot provocar que mengem més o menys o que emmagatzemem greix corporal d’una manera eficient. Per tant, cal tenir molt en compte que un horari d’àpats inusual pot produir efectes perjudicials per a la nostra salut.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari