Publicat el 28/09/2017

Segurament haureu escoltat que els colors clars d’una estança ajuden a relaxar-vos, i que en canvi els més forts i cridaners poden aportar intranquil·litat però alhora ens poden tornar més productius. Això és perquè els colors influeixen d’una manera que no en som conscients.

La llum està composta d’un espectre de freqüències electromagnètiques que van de l’ultraviolat al infraroig. Els nostres processadors neuronals van percebent els canvis en intensitat i cromatisme de la llum al llarg del dia i de les estacions, i s’adapten al ritmes biològics i fisiològics de cada moment.

La cromoteràpia treballa els colors aplicant-los de forma terapèutica. Cada color té unes característiques i propietats curatives concretes, diferents per a cada persona i circumstància.
Els colors com els grocs, taronges o vermells evoquen emocions positives, encara que també poden conduir a la ira o la hostilitat. Els colors freds com el blau, púrpura, verd… produeixen calma, però en excés poden generar tristesa.

Si et notes baix d’ànim evita els tons negres i grisos, ja que aquests colors s’associen a emocions negatives com tristesa, confusió, soledat, ira i por. Si estàs irritat empra els tons pastel com el rosa; també els verds inspiren calma i relax. Si el que et passa és que no aconsegueixes concentrar-te, l’ideal són els verds o blaus (els de la natura), que milloren la concentració i augmenten el rendiment.

El color és una eina de comunicació molt potent i pot ajudar-nos a generar estats d’ànim i sensacions, també a relaxar-nos o tot al contrari; és per aquest motiu que cal saber escollir els colors apropiats per poder treure més partit del dia a dia.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari