Crear un racó de mindfulness (meditació-relaxació) a casa | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 23/10/2019

Encara que la nostra llar sempre hauria de ser un oasi de pau enmig del caos, la realitat no sempre és així. Potser sigui per ser família nombrosa, perquè hi hagi nens petits, o perquè la casa sigui el centre d’una gran activitat quotidiana.

En qualsevol cas, de vegades es fa necessari buscar un espai relaxant enmig del desordre, un racó tranquil aïllat del soroll i l’enrenou.

Disposar d’un lloc per meditar a casa no ha de ser difícil; dedica-hi un racó d’alguna habitació i decora’l de la forma adequada. Serà el teu espai personal per allunyar l’estrès i perseguir un estat de pau. En aquesta tasca, l’entorn és important.

Tria un racó tranquil, un petit espai que et motivi, ja sigui a la sala, al dormitori o a l’habitació de convidats; no és recomanable meditar ni sobre el sofà ni sobre el llit. Un espai que podria ser molt adequat és un raconet al costat d’una finestra, amb força llum natural i que a més, en cas de necessitar una mica de brisa fresca, es pugui obrir.

La llum ha de ser suau, tènue, de manera que ajudi a concentrar-se; millor llum natural, tamisada a través de cortinetes. També resulta adient la llum d’espelmes (que aporten un toc molt íntim i alhora una llum molt tènue, ideal per afavorir la concentració), fanalets, làmpades de sal…

Aquest racó el pots completar decorant-lo amb objectes que t’ajudin a sentir-te bé, com ara plantes, fotos, flors, quadres, imatges religioses, un bol tibetà, pedres i gemmes… Escull elements que t’inspirin o et transmetin alguna cosa especial.

La meditació pot fer-se assegut, de peu o estirat. Per estar còmode, l’habitual és pensar en una estoreta, matalàs, catifa o coixins. Amb una mica d’imaginació i bona feina, disposar d’un racó a casa teva on practicar el mindfulness no és complicat, l’objectiu és que el lloc et faci feliç.

 

Redacció La Clau

Font: https://www.elledecor.com

Deixa un comentari