Publicat el 06/05/2017

El vehicle volador urbà, anomenat CityHawk, serà de forma i mida similar a l’aeronau militar no tripulada Cormorant, desenvolupada per una altra filial d’Urban Aeronautics, que hi porta treballant més de deu anys. Aquest model fa servir la tecnologia VTOL (Vertical Takeoff and Landing) d’enlairament i aterratge vertical, pensada per a aplicacions militars, un sistema que, segons ha assegurat l’empresa, la seva filial Metro Skyways projecta fer servir per crear aeronaus civils.

El CityHaw tindrà un disseny compacte sense ales ni motors exteriors, fet que facilitarà el seu vol entre edificis i a baixa altura. En comptes d’això, incorporarà unes pales de rotor intern, en lloc de tenir-les a la part de dalt i exposades com en els helicòpters, i que permetran l’enlairament i l’aterratge vertical. Tindrà capacitat per a quatre persones i estarà pilotat per una persona, tot i que, segons asseguren els seus creadors, tindrà un alt grau d’autonomia.

Segons ha explicat la companyia en un comunicat, atès que funcionarà amb combustible d’hidrogen líquid serà un mitjà de transport net, ja que no emetrà emissions de carboni. I ha afegit que el desenvolupament d’aquest projecte de transport urbà durarà com a mínim cinc anys mes.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari