Publicat el 24/03/2018

Segons recull el blog d’Infotrànsit, la integració entre el sector de l’automoció i el de les telecomunicacions va ser el protagonista de la darrera edició del Mobile World Congress que va tenir lloc a Barcelona fa unes setmanes.

Les empreses d’automòbils, explica, van aprofitar l’esdeveniment per presentar les seves innovacions en l’àmbit del cotxe connectat, basat en el 5G, la cinquena generació de telefonia mòbil incorporada als vehicles i peça bàsica per al desenvolupament del cotxe autònom. En aquest tipus de vehicle la connectivitat és clau, ja que, en circular sense conductor, hauran de rebre i enviar dades constantment a través de la xarxa d’Internet per connectar-se amb semàfors, senyals o panells de les carreteres, així com amb altres cotxes per poder circular amb seguretat.

Què aporta el cotxe connectat:

Més seguretat. La tecnologia associada a la connectivitat ja proporciona als usuaris dispositius que milloren la seva seguretat. És el cas de l’eCall, que serà obligatori a partir del 31 de març per a tots els cotxes nous que es venguin a Europa. Gràcies a aquest sistema el vehicle activa una trucada al 112 en cas de patir un accident greu i informa de la ubicació del cotxe.

Infotainment. Els vehicles connectats actuen ja com a extensions dels smartphones i ofereixen aplicacions lligades a la informació i a l’entreteniment (infotainment) que faciliten dades sobre l’estat del trànsit, la situació meteorològica o la ubicació de benzineres, entre d’altres.

El cotxe del futur serà, doncs, connectat, autònom i elèctric, hi haurà menys víctimes de trànsit, menys emissions contaminants derivades del trànsit i, probablement, menys temps perdut en congestions a les grans ciutats.

 

Font: http://infotransit.blog.gencat.cat/
Redacció La Clau

Deixa un comentari