Publicat el 19/11/2020

Si optem per incorporar a la nostra vida una tortuga com a animal de companyia, cal en primer lloc que prèviament ens informem tot el que puguem sobre les característiques i la biologia d’aquesta espècie. És recomanable fer-ho sota el guiatge de persones expertes, que ens donaran la informació de manera veraç i ens assessoraran sobre quines tortugues podem adoptar i quines no, ja sigui perquè estan protegides o perquè no són les adequades per al nostre entorn. Recordem sempre que es tracta d’éssers vius, amb totes les cures i necessitats que això implica.

Si finalment decidiu de tenir aquest animal de companyia, també és molt important, segons s’explica a fanmascotas.com, analitzar com és la vostra llar i l’encaix en ella dels animals que voleu adoptar. A més us haureu de plantejar si serà una tortuga d’aigua o una de terra. Us donem tot seguit algunes claus que esperem que us serveixin per prendre aquesta decisió.

Tortugues d’aigua o de terra
Es consideren tortugues d’aigua aquelles la vida de les quals està lligada pràcticament al 100 % a una massa d’aigua. En l’àmbit natural, seria per exemple una bassa o un riu. Les tortugues aquàtiques, però, no han de passar-se la vida en l’aigua, tot i que les seves principals activitats les facin en l’espai líquid. Els experts recomanen, per tant, que tinguin una rampa o una illeta que els permeti sortir i prendre el sol. D’altra banda, com més gran sigui el volum d’aigua, més gaudiran les tortugues.

Pel que fa a les tortugues de terra, expliquen els coneixedors, poden necessitar més o menys temperatura en funció de l’espècie. Si són de climes tropicals necessitaran temperatures suaus tot l’any. En un clima suau, precisament, es poden tenir lliures al jardí o en una terrassa condicionada, tenint en compte sempre que no tinguin un excés de sol que els pugui resultar perjudicial. D’altra banda, les tortugues de terra són més cares que les d’aigua i viuen molt de temps.

Actualment existeixen unes 240 espècies de tortugues, entre les aquàtiques i les terrestres. Són animals misteriosos, interessants i extraordinaris, amb un alt grau de sociabilitat.

Sobre l’aclimatació que calgui per a cada espècie, consulteu també els especialistes, que us guiaran de manera adequada. Insistim que cal assegurar-se de conèixer molt bé l’espècie que adopteu, perquè cadascuna té uns requisits específics d’alimentació, cures, hàbitat i mides, entre d’altres.

Les tortugues viuen molt de temps, són relativament fàcils de cuidar, diferents, divertides i poden arribar a ser unes bones «companyes» com a mascotes. Precisament, en no ser unes mascotes tradicionals, si no veieu clar el seu comportament cal que consulteu un veterinari. D’altra banda, també són el paradigma de la tranquil·litat i la prova que si es va fent i es mesura el propi esforç, es pot arribar molt més lluny que ningú.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari