Publicat el 11/12/2017

Alvocat: la majoria sabem que per aprofitar al màxim tots els seus beneficis, gust i frescor, és important consumir-lo a punt de maduració.

Per començar, cal que en comprar-los estiguin un punt tous, però que la seva pell no tingui taques negres. Serà millor que es comprin una mica durs i es deixin madurar a l’interior d’una bossa fora de la nevera; una vegada estiguin a punt, sí que si han de guardar. Sabrem que ho estan quan cedeixin a una suau pressió.

Quan ja s’ha obert un advocat i n‘ha sobrat un tros, per conservar-lo millor és recomanable ruixar-lo amb suc de llimona i embolicar-lo amb film transparent; això ajudarà a prevenir que es torni fosc, fet que es produeix quan pren contacte amb l’oxigen. Si us n‘ha sobrat la meitat assegureu-vos de deixar el pinyol a dins, ja que això ajudarà també a disminuir la velocitat d’oxidació.

Una solució molt eficaç és untar tota la superfície de la polpa amb oli d’oliva —la qual cosa crea una pel·lícula que l’aïlla completament— i embolicar-lo a més amb film transparent, assegurant-vos que quedi ben enganxat; d’aquesta manera s’haurà eliminat tot l’aire i es conservarà en bones condicions.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari