Publicat el 02/10/2020

La utilització de mascaretes i el rentat freqüent de mans amb gel hidroalcohòlic poden causar danys a la pell, que no està acostumada al seu ús durant tantes hores.
Les màscares s’han d’ajustar bé a la cara per evitar que les gotes de saliva arribin a altres persones, però si les portem molt de temps correm el risc que a la zona de més pressió apareguin reaccions irritants com urticària, èczemes, acne, dermatitis o rosàcia, o que empitjorin malalties ja existents. L’oclusió, a més, produeix un ambient tancat i humit a causa de l’aigua de l’aire exhalat, fet que provoca una alteració en la barrera de la pell que pot generar sequedat i descamació.

Pel que fa als gels desinfectants, atès que per ser efectius han de tenir una base alcohòlica d’entre un 60 % i un 95 %, poden provocar dermatitis irritants a les mans i un ressecament de la pell.

El millor que podem fer per evitar tots aquests problemes és seguir aquests consells:

  • Rentar-se les mans amb aigua i sabó. Els dermatòlegs aconsellen el rentat de mans amb aigua i sabó com una mesura higiènica de preferència enfront del gel. Hem d’utilitzar sabons suaus o neutres, i esbandir amb aigua tèbia.
  • No fer servir quantitats excessives de gel hidroalcohòlic. L’excés de producte queda dipositat entre els dits i els anells i pot provocar èczemes.
  • Evitar l’ús de maquillatge. Els cosmètics facials eviten que la pell respiri. Si a això li sumem l’oclusió que provoca la mascareta, hi ha perill que sorgeixin alteracions cutànies o que empitjorin les patologies ja existents.
  • Hidratar la pell de mans i cara amb freqüència. Les cremes hidratants fan de barrera sobre la pell, evitant que s’assequi i s’irriti. És important protegir amb aquests productes les zones de frec, com el nas i les galtes, i utilitzar-los a diari.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari