Consells per guardar el vi a casa | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 21/04/2020

Si us agrada el vi, no oblideu que el bon temps és un dels pitjors enemics per a una conservació idònia degut a les altes temperatures. Si no disposeu d’una bodega subterrània, fosca, humida i silenciosa, o armaris climatitzats especials per a la conservació de vi, haureu de tenir en compte un seguit d’advertiments:

  • L’ideal és desar-lo en un lloc sense oscil·lacions tèrmiques, amb una temperatura més o menys constant entre 12 i 16 ºC.
  • La cuina és el pitjor lloc per conservar el vi, ja que és on hi ha més canvis bruscs de temperatura. I, malgrat això, és on la majoria de gent tendeix a guardar-lo.
  • Les botelles no han de rebre llum directa. La llum solar accelera diverses reaccions químiques poc desitjables per a la seva conservació.
  • La humitat del lloc on es guarda ha de ser l’adequada, al voltant del 65-80%. És un aspecte important, ja que el contrari pot provocar que l’aigua del vi s’evapori i que el suro encongeixi i perdi elasticitat. Si l’ambient i el clima són massa secs, és aconsellable deixar una gerra amb aigua, ben a la vora, perquè s’evapori i actuï d’humidificador.
  • Les botelles han de descansar sense moviments ni vibracions, només s’han de moure el dia de l’obertura.
  • L’ideal és guardar les botelles ajagudes en posició horitzontal perquè així el vi estigui en contacte amb el suro  i aquest no es ressequi.
  • Col·locar les botelles en posició vertical només és aconsellable si s’han d’obrir i consumir ràpidament.

En resum, cal emmagatzemar el vi en un lloc fresc, fosc, una mica humit i lliure de vibracions i aromes.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari