Publicat el 26/06/2024

Desar la roba a l’armari

Ara que arriben l’estiu i la calor, és el moment de fer el canvi de temporada a l’armari. Caldrà treure les samarretes d’estiu, els pantalons curts i les sandàlies, totes aquelles peces que portarem ja sense els imperatius del fred. Per contra, és hora de tornar a desar la roba que hem fet servir en els moments més durs de l’any i pensar a deixar-la en les millors condicions per a quan arribi el moment, que arribarà, en què caldrà tornar-la a fer servir

Què aconsellen els experts que fem, però, per tenir la nostra roba d’hivern en un ordre adequat i pràctic, a punt per a la seva reutilització quan sigui el moment de recuperar-la? En recollim algunes pautes.

En primer lloc cal tenir un espai d’emmagatzematge per desar la roba amb la temperatura més adequada, a fi d’evitar que es faci malbé. Ha de ser una zona seca per evitar la propagació de bacteris o que les peces de vestir es floreixin. D’altra banda, també es poden fer servir ambientadors que absorbeixin la humitat i alhora facin que la roba faci bona olor.

Alguns dels espais que hi ha a la casa i que són bones opcions per a l’emmagatzematge són, entre d’altres, la part de sota del llit, els prestatges superiors dels armaris i les golfes o soterranis, si se’n disposa. També podem utilitzar capses i col·locar-les en un racó on ens vagi bé.

Un altre suggeriment que es fa per a la roba d’hivern, que sol ocupar força lloc per les seves dimensions, és posar els abrics i les jaquetes delicades de manera vertical als penjadors, sempre que es pugui; així ocupen menys i no es dobleguen, i, si es vol, es poden fer servir fundes transparents. Altres peces es poden desar envasades al buit en fundes pensades per a això.

Les famoses capses transparents són tot un clàssic a les llars. Permeten tenir les peces de roba organitzades i alhora ben a la vista. Una altra opció possible però no tan pràctica és fer servir capses de cartró o, en el cas de les sabates, les caixes que hi ha per a aquesta finalitat. També es poden fer servir bosses transparents, posant en cada una les diferents peces agrupades per àmbits d’ús, perquè així sigui més fàcil de localitzar-les quan les busquem.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari