Publicat el 09/09/2021

Hem tornat! Quin horror tornar! Com pot passar el temps tan ràpid! Oh no, per tornar a treballar!

Us venim a parlar de com portar el retorn a la rutina. És important no començar amb frases o pensaments pessimistes, perquè encara que costi, la ment és molt sàvia i ens fa creure tot el que pensem o volem creure. Com més missatges negatius ens diguem, pitjor ens sentirem i més emocions desagradables construirem.

Què ens agrada de les vacances? Compartir experiències amb amics, l’espai personal, desconnectar de la monotonia, descansar, tenir temps per a nous reptes…, entre moltes altres coses. És possible compatibilitzar-ho amb el retorn a la rutina? Sí que ho és. És difícil? També. Per això avui et proposem alguns consells per aconseguir-ho.

  • Organitza el teu temps: no t’oblidis de fer el que t’ha agradat durant les vacances. Hi ha temps per a tot, organitza’t i programa’t un temps, encara que sigui breu, per a tu, per seguir fent aquelles activitats que et fan sentir bé.
    No deixis de banda el teu grup de suport social: busca moments per fer un cafè, una cervesa o un partit de pàdel. Gaudeix del moment i no anticipis l’endemà.
  • Busca una afició i posa-la en pràctica (si és nova, millor!): quan fem coses noves creem noves xarxes neuronals i això ens fa més actius i productius. Prova d’iniciar un nou esport, aprèn a cosir, aprèn a tocar un instrument o a cuinar un plat nou.
  • Important! Cuida el teu cos!: menja sa, fes tasques físiques, ioga, surt a passejar, busca un esport amb el qual et sentis còmode i explota’l.
  • No deixis de banda la cura de la teva salut mental: busca tasques que alimentin la teva ment, comença un llibre nou, aprèn un idioma, busca alguna cosa que et generi curiositat i aprèn-ho tot al respecte.

Aquestes són algunes de les opcions que pots posar en pràctica. I sobretot posa estructura en el teu dia a dia! T’aconsellem que facis una llista de tasques obligatòries, laborals, familiars i domèstiques, i una de tasques obligatòries d’oci, atenció personal, atenció mental i física. Distribueix-les durant les setmanes i obliga’t a fer-les, no deixis que l’estrès del dia a dia i el retorn a la rutina et lliguin els dies, el temps corre i no podem controlar-lo, però podem controlar i organitzar les nostres activitats i la nostra rutina.

 

L’equip de Somni Psicologia

Deixa un comentari