Publicat el 24/09/2017

Descongeleu la carn. L’ideal és treure-la del congelador la nit abans i deixar-la a la nevera fins just abans d’utilitzar-la. Seguiu la màxima de congelar ràpid i descongelar lent.

No poseu oli a la planxa. Per no utilitzar oli en excés i que aquest es cremi a la planxa, és recomanable untar amb oli la peça de carn; d’aquesta manera s’evita el sabor a oli fumat i la carn es cuina de manera més uniforme.

Poseu les cebes i alls a la nevera en un bol sense tapar. Es mantindran en bon estat molts dies i no desprendran olor.

No saleu abans de cuinar. La sal provoca que la carn perdi sucs. És per aquest motiu que l’ideal és escampar algun tipus d’escama de sal sobre la carn, just quan li donem la volta a la planxa. Amb la calor del foc es fondrà la sal i la carn no quedarà seca.

Conserveu el peix. Millor feu-ho llevant-li els budells i guardant-lo en un recipient tapat a la nevera. No el mulleu, que perdrà textura i sabor. És millor eixugar-lo amb paper de cuina. El peix blau es conserva menys que el peix blanc.

Llaunes de conserva. Les restes d’una llauna de conserva s’han de guardar sempre en un pot de vidre a la nevera.

El greix a la carn. El greix és un potenciador de sabor i fa que les peces siguin més tendres, sucoses i saboroses. Així que, a l’hora d’escollir, procurem que la carn tingui una mica de greix.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari