Publicat el 15/12/2017

El conill és un animal herbívor i la seva dieta es compon sobretot de farratge verd, farratge sec i una part més petita de gra.

El conill ja es trobava a Europa durant la prehistòria, i va ser durant l’Edat Mitjana quan es va començar a criar en granges. Actualment en podem trobar a les carnisseries durant tot l’any, i només si el volem de caça ens haurem d’esperar als mesos de tardor i hivern.

Des del punt de vista nutricional, la carn de conill és considerada una carn blanca, igual que la de pollastre o la de gall dindi. La denominació de carn blanca es deu al color de la carn, que és més clara degut a una menor concentració de mioglobina. Aquesta carn també conté una menor proporció de greixos, és pobra en colesterol i aporta menys de 120 quilocalories per cada 100 grams.

A tot plegat, cal afegir-hi que té una gran versatilitat gastronòmica, ja que admet una àmplia varietat de formes de preparació. És fàcil de mastegar, més digerible, senzilla de cuinar i combinable amb altres aliments.

En el mercat, el conill es pot trobar sencer o per peces; gairebé la meitat del seu pes correspon a os, i això s’ha de tenir en compte a l’hora de calcular la quantitat necessària per al nombre de comensals.

És un dels plats més populars i emblemàtics de la cuina catalana: el conill amb allioli. També es cuina rostit a la cassola, amb samfaina, amb bolets, amb prunes o altres fruites, a la rabiosa, farcit, amb bolets, amb patates, al forn, amb cargols o amb ceba. Així mateix es fa amb arròs, amb fideus, amb platillo i en plats de mar i muntanya: per exemple, conill amb cargols i sèpia, o bé llamàntol. També es pot fer a la cervesa, a la mostassa, etc.

A l’hora de planificar els àpats, s’ha de tenir en compte que la carn de conill, a banda de ser molt versàtil a la cuina, és molt saludable per a tothom.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari