Publicat el 19/06/2021

ISA són les sigles d’«Intelligent Speed Assistance», i és un dels nous assistents electrònics que han d’incorporar els vehicles a partir del 2022.

Tal com explica la DGT en la seva revista digital, la Unió Europea ha establert que a partir de l’any vinent tots els cotxes nous incorporin de forma obligatòria una sèrie d’assistents electrònics, per tal d’augmentar la seguretat dels seus ocupants i dels altres usuaris de les vies. El 2022 serà la primera etapa per, en anys posteriors, seguir incorporant altres sistemes de sèrie.

Tot i que es tracta d’un sistema avançat, el funcionament de l’ISA és simple. El vehicle utilitza les càmeres, radars i GPS en combinació amb un mapa digital. Com que va associat al sistema de reconeixement de senyals, detecta el límit de velocitat de cada tram i ajuda el conductor a respectar-lo avisant-lo i interactuant amb el vehicle. El primer que fa és avisar el conductor de manera gràfica a través de la instrumentació. Però també pot adaptar de manera automàtica la velocitat màxima del vehicle a les limitacions vigents en cada tram, sense deixar que el conductor acceleri més enllà del que està permès.

 

Redacció La Clau
Font: revista.dgt.es

Deixa un comentari