Publicat el 26/04/2021

La situació sanitària en la qual ens trobem fa que es parli molt dels purificadors d’aire i la seva funció de prevenció davant de la COVID-19. Però és que, a banda dels virus, dins de les cases estem exposats a més contaminants que a l’exterior. Els purificadors d’aire fan que el que respirem sigui molt més net i ens ajuden a prevenir malalties. Els professionals aconsellen els seu ús a la llar perquè els seus beneficis són molts:

Redueixen les al·lèrgies
Són una gran ajuda per a les persones al·lèrgiques, ja que retenen pèl, pol·len i àcars, i ho eliminen tot de les partícules de l’aire.

Proporcionen ambients més saludables
L’interior d’un habitatge pot estar fins a cinc vegades més contaminat que l’exterior. Els purificadors d’aire combaten la brutícia de l’aire i, en funció del filtre i les tecnologies de què disposin, redueixen la concentració de virus, bacteris, fongs i llevats de l’aire, així com contaminants químics. És important destacar que són un complement que en cap cas pot substituir les mesures essencials de ventilació i higiene.

Eliminen les olors
Minimitzen o eliminen les males olors produïdes per floridures, contaminants químics i bacteris. També ajuden a fer desaparèixer l’olor i el fum de tabac, i són recomanables per a habitatges amb cuina americana, ja que eliminen les olors específiques de cuinar aliments.

Impedeixen l’aparició de floridura
Els soterranis, els banys i les cuines tenen tendència a acumular humitat, i és fàcil que presentin partícules de floridura, molt perjudicials per a la sensibilitat al·lèrgica. Els purificadors d’aire atrapen aquestes partícules i eviten la creació de floridura.

Contribueixen al nostre benestar
En augmentar la qualitat de l’aire que respirem es redueixen els problemes respiratoris i millora la qualitat del son i, en definitiva, el nostre estat anímic.

A l’hora d’adquirir un purificador d’aire és important tenir en compte les particularitats de l’estança i el volum d’aire a tractar, per triar el model que més s’adeqüi a les nostres necessitats. Cal fixar-se també en el tipus de filtre que presenten, ja que com més eficient sigui més gran serà la seva capacitat de purificar. N’hi ha que són capaços d’eliminar la concentració de contaminació en l’aire de l’habitatge fins a un 99,97 %

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari